Mindervalide supporters die de UEFA EURO 2020 willen bijwonen, kunnen vanaf nu speciale tickets kopen voor alle wedstrijden via het online ticketportaal van UEFA.

Voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van het Europees kampioenschap voetbal, zal de UEFA EURO 2020 gehouden worden in twaalf verschillende Europese landen.

Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg werden allemaal geselecteerd als gaststeden. Het toernooi zal op 12 juni 2020 van start gaan in het Stadio Olimpico in Rome.

Er zullen in totaal 51 wedstrijden gespeeld worden die leiden tot de finale op 12 juli in het Wembley Stadium in Londen.

Om tickets voor mindervaliden aan te vragen voor de wedstrijden, gaat u naar https://euro2020.com/tickets.

Het is tot vrijdag 12 juli 2019, 14:00 uur mogelijk om tickets aan te vragen.

CAFE heeft een handleiding voor UEFA EURO 2020 tickets voor mindervaliden gepubliceerd om te helpen tijdens het bestellen van tickets. U kunt deze handleiding hier downloaden. De handleiding geeft stap-voor-stap instructies voor het aanvragen van tickets voor mindervaliden via het ticketportaal van UEFA, en is bedoeld om eventuele vragen te beantwoorden die tijdens het aanvragen naar voren komen.

Tickets voor mindervaliden zijn beschikbaar in twee categorieën: plaatsen voor rolstoelgebruikers en gemakkelijk toegankelijke plaatsen. Er kan ook, waar nodig, een bijkomend ticket voor begeleiders worden aangevraagd voor rolstoelgebruikers en supporters met een gemakkelijk toegankelijke plaats.

Per stadion en per ronde verschillen de prijzen. Tickets voor mindervaliden worden verkocht voor de prijs van een categorie 3-ticket.

Meer informatie over de prijzen van de tickets voor de UEFA EURO 2020 is beschikbaar op https://support.tickets-euro2020.uefa.com/hc/nl/articles/360028273292-Hoeveel-kosten-tickets-Welke-prijscategorie%C3%ABn-zijn-er-beschikbaar-.

Bij het aanvragen van tickets voor mindervaliden moet er een officieel bewijs van invaliditeit ingediend worden. Het gaat zich hier om een geldig bewijs van invaliditeit dat hiervoor gebruikelijk is en algemeen geaccepteerd wordt in het land waarin de aanvrager woont. 

Parkeerkaarten of parkeervergunningen worden gewoonlijk niet beschouwd als geldig bewijs van invaliditeit.

Er is ook een beperkt aantal parkeervergunningen beschikbaar voor elke wedstrijd. Bij het indienen van de aanvraag voor tickets voor mindervaliden kan interesse voor een parkeerkaart worden aangegeven. Meer informatie van UEFA over de toewijzing van parkeerkaarten volgt later.

Voor meer informatie over het aanvragen van tickets voor mindervaliden en het verloop van de ticketverkoop, gaat u naar https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketverkoop/. 

Als u nog vragen heeft over de tickets voor mindervaliden voor de UEFA EURO 2020, neem dan contact op met UEFA Ticketing via https://support.tickets-euro2020.uefa.com/hc/nl/requests/new, of neem contact op met CAFE via e-mail: [email protected] of telefoon: +44 (0) 208 065 5108.Published 18/06/2019