Azok a speciális igényű szurkolók, akik részt akarnak venni az idei szezon budapesti UEFA Szuperkupáján, az UEFA online jegyrendelő portálján keresztül igényelhetnek akadálymentes helyekre szóló jegyeket.

Az idei szezon UEFA Szuperkupájára a budapesti Puskás Arénában kerül sor szeptember 24-én, csütörtökön: az UEFA Bajnokok Ligája-győztes Bayern München az UEFA Európa Liga-győztes Sevillával találkozik.

Korlátozott számú szurkoló vehet részt a meccsen, a stadion egészségvédelmi és biztonsági intézkedéseit szigorúan betartva. Ezen intézkedések közé tartozik, hogy a szurkolók, ahol lehetséges, legalább 1,5 méteres távolságot tartanak egymástól, maszkot viselnek a stadion kerületén belül, és a hőmérséklet-ellenőrzés után léphetnek a stadion területére.

Egyes speciális igényű  szurkolók, és a súlyosabb egészségi állapotú fogyatékkal élők számára nem kötelező az arcmaszk viselése, és nem is lehet őket arra kérni, hogy felvegyék. Az egészségügyi és biztonsági intézkedésekről az alábbi angol nyelvű oldalon tudhat meg többet. 

Az UEFA Szuperkupáján való részvétel céljából Magyarországra utazó rajongókra a következő szabályok vonatkoznak:

  • kötelező orvosi vizsgálaton eshetnek át,
  • fel kell mutatniuk hivatalos meccsjegyüket,
  • negatív SARS-CoV19 PCR tesztet kell bemutatniuk (magyar vagy angol nyelvű dokumentum, amely a molekuláris biológiai teszt eredményeit tartalmazza),
  • a tesztet a belépésüket megelőző 3 napon belül el kell végezni,
  • kötelesek a belépés után 72 órán belül elhagyni Magyarország területét.

A szurkolók és a rendezők közötti fizikai érintkezés csökkentése érdekében az összes jegyet (beleértve az akadálymentes helyekre szóló jegyeket is) az UEFA biztonságos, hivatalos mobilalkalmazásán keresztül bocsátják ki.

A szurkolók legfeljebb két jegyet vásárolhatnak, és kötelesek megadni személyes adataikat a jegyportálon a nyomon követési intézkedések elősegítése érdekében.

Azok a speciális igényű szurkolók, akik jegyet szeretnének vásárolni az UEFA Szuperkupára, megtehetik az UEFA jegyértékesítő portálján keresztül.

Az akadálymentes helyekre szóló jegyek két kategóriában kaphatók: kerekesszéket használók számára szóló jegyek, és könnyen hozzáférhető helyekre szóló jegyek. Mindkét kategória a 3. árkategóriába tartozik,  ára 30 euró. A vásárlók igény esetén ingyenes kísérőjegyet kérvényezhetnek.

A jegyértékesítő portál szeptember 9-én, szerdán 18 óráig tart nyitva, és a pályázók szeptember 11-ig e-mailt kapnak arról, hogy sikeres-e a jegyvásárlásuk.

Az összes akadálymentes jegy igénylője köteles a fogyatékosságáról szóló érvényes igazolását benyújtani kérelmének alátámasztására. 

Töltsd le a CAFE angol nyelvű útmutatóját az elfogadott igazolásokról.

Fontos tudni, hogy a mozgásukban korlátozott személyek számára kiállított parkolási engedélyek nem minősülnek elegendő bizonyítéknak a jegyvásárláshoz.

Az audio-kommentár csak az UEFA Szuperkupáján lesz elérhető magyar nyelven. A hallgatókat arra kérjük, hogy hozzák magukkal saját rádiójukat vagy FM-rádióval kompatibilis okostelefonjaikat és készülékeiket a szolgáltatás hangolásához.

Az akadálymentes helyekre szóló jegyek igénylésekor korlátozott számú engedély is rendelkezésre áll a stadionban elérhető akadálymentes parkoláshoz.

A pályázók a meccsjegyek igénylésekor regisztrálhatják igényüket az akadálymentes parkolóhelyek iránt. 

A CAFE saját weboldalán és közösségi média felületein hamarosan közzéteszi az UEFA Szuperkupa Fogyatékkal élő szurkolók számára készített útmutatóját.

További információk és segítség elérhető az UEFA weboldalán.