Met genoegen kondigt CAFE de oprichting van MIVA United aan, een nationale vereniging voor supporters met een beperking. De vereniging vertegenwoordigt alle Nederlandse fans met een beperking.

MIVA United is opgericht door vertegenwoordigers van twee van de oudste verenigingen voor supporters met een beperking in Nederland: de Rollyside van FC Groningen en de Rollerside van Vitesse. De nieuwe groep heeft steun gekregen van de KNVB. Ook Menzis, sociaal partner van beide voetbalclubs, steunt het initiatief.

CAFE organiseerde de oprichtingsvergadering van de groep in december 2013 in Amsterdam, samen met de voorzitters van beide supportersverenigingen, Johan ten Hoove van FC Groningen en Dick Cochius van Vitesse, en andere vertegenwoordigers van de groepen. CAFE deelde voorbeelden van bestaande nationale supportersverenigingen en gaf daarnaast advies over hoe een dergelijke groep met succes op de lange termijn in Nederland kon worden opgezet.

De KNVB werd tijdens de vergadering vertegenwoordigd door Jan Bluyssen (coördinator wedstrijdorganisatie). Hij heeft ook toegezegd de groep te steunen.

Algemeen directeur van CAFE, Joyce Cook OBE: "Deze aankondiging vormt een geweldige afsluiting van het jaar. We willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt van harte feliciteren. CAFE zal MIVA United tijdens zijn groei blijven ondersteunen. Wij staan er volledig achter dat fans met een beperking zich op lokaal niveau voor hun eigen rechten inzetten, samen met clubs en voetbalverenigingen. De oprichting van MIVA United heeft ongetwijfeld veel voordelen voor Nederlandse voetbalfans met een beperking. Daarnaast past de oprichting van de vereniging bij de viering van het 125-jarige jubileum van de KNVB."