26 червня директор з розвитку CAFE у Східній Європі Олена Карпухіна та координатор проектів CAFE в Україні Олена Живайкіна відвідали Центр паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів, який знаходиться біля м. Євпаторія.

В цьому Центрі з 24 по 28 червня проходять Всеукраїнські збори представників громадських організацій людей з обмеженими можливостями та членів місцевих комітетів доступності.

Мета даного заходу – реалізація Всеукраїнської програми Національної асамблеї інвалідів України «Створення в Україні безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлово-громадського призначення».

Представники CAFE виступили з презентацією, в якій мова йшла про цілі та напрямки нашої діяльності. Після цього всім присутнім було представлено практичний довідник «Открыто для всех» («Відкрито для всіх»), документ, спільно розроблений УЄФА та CAFE з доступності стадіонів та зручностям в ігрові дні.

Деякі з представників громадських організацій вже знайомі з діяльністю CAFE та насолоджуються її результатами: наприклад, Олег Лепетюк, голова Харківської громадської організації незрячих юристів, висловив вдячність від усіх слабозорих та сліпих вболівальників футбольного клубу «Металіст» за введення аудіо-описового коментаря на місцевому стадіоні. 

CAFE дякує організаторам за запрошення взяти участь в даному заході та сподівається на подальшу плідну співпрацю зі всіма учасниками конференції. 



Published 01/07/2013