Op 26 januari 2021 organiseerde CAFE de virtuele start van het Erasmus+-project ‘Good Governance Needs Access and Inclusion’ (referentienummer 622695-EPP-1-2020-1-UK-SPO-SCP). Alle projectpartners waren aanwezig bij de presentatie van de structuur en de richtlijnen van het project.

Behalve CAFE waren dat vertegenwoordigers van nationale bonden in België (KBVB en Pro League), Frankrijk (FFF en LFP) en Duitsland (DFB en DFL), en van nationale bonden van supporters met een beperking in die landen (respectievelijk Inter, FFSFH en BBAG).

Ook waren Partner University, Universidade Europeia - Portugal (ENSILIS) en de UEFA op de bijeenkomst vertegenwoordigd. Simona Trpovska, financieringsspecialist van de EU, en Antonia Hagemann, president-directeur van SD Europe waren ook aanwezig en deelden hun ervaring met Erasmus+-projecten.

Samen zal deze groep van organisaties werken aan goed bestuur binnen de sport door ervoor te zorgen dat feedback van supporters met een beperking opgenomen wordt in nationale beleidsstrategieën ter verbetering van toegankelijkheid en inclusiviteit bij het voetbal.

Erasmus+ is het EU-programma ter ondersteuning van onderwijs, beroepsopleiding, jeugd en sport in Europa. Dit programma wordt aangestuurd door de Europese Commissie en biedt financiering van internationale activiteiten ter bevordering van inclusiviteit. Het project duurt drie jaar en loopt tot december 2023.

Tijdens deze eerste bijeenkomst kreeg elke organisatie de gelegenheid zich voor te stellen en enkele van hun meest recente activiteiten uit te lichten, waarna de structuur van het drie jaar durende project werd gepresenteerd door Joanna Deagle, algemeen directeur van CAFE.

De bijeenkomst werd afgesloten met een focusgroep om het model van het eerste onderzoek onder supporters met een beperking te bespreken, onder leiding van Thiago Santos, Miguel Nery en Pedro Fatela van de Universidade Europeia.

Dit onderzoeksmodel is het eerste van een aantal intellectuele publicaties die tijdens de duur van het project zullen worden gepubliceerd, voorafgaand aan een eindverslag.

Na de eerste bijeenkomst vertelde Joanna Deagle: "We zijn erg blij dat dit project van start is gegaan en verheugen ons op de samenwerking met alle nationale bonden voor supporters met een beperking, nationale sportbonden en liga's, omdat we een platform willen creëren voor meer uitwisseling, begrip en samenwerking."

"Helaas konden we elkaar door de Covid-19-beperkingen niet in levenden lijve ontmoeten, maar het was fantastisch elkaar virtueel te zien en ons enthousiasme te delen met alle projectpartners in de aanloop naar deze spannende samenwerking."

Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, beroepsopleiding, jeugd en sport in Europa. Dit programma wordt aangestuurd door de Europese Commissie en biedt financiering van internationale activiteiten ter bevordering van inclusiviteit.

Wilt u meer informatie over het project 'Good Governance Needs Access and Inclusion’? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel +44 (0)208 065 5108.

EU flag along with the text: Co-funded by Erasmus+

De steun van de Europese Commissie voor de productie van deze publicatie houdt geen goedkeuring van de
inhoud in. De inhoud geeft de standpunten van de auteurs weer en de Commissie kan niet aansprakelijk
worden gesteld voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de daarin opgenomen informatie.