4-го грудня Асоціація футболу інвалідів України, за підтримки ФФУ, провела футбольний турнір за участю шести команд, який відбувся на НТК ім. В. Баннікова. Під час нагородження переможців ФФУ також підписав меморандум про співпрацю з Центром доступу до футболу у Європі.

«Федерація футболу України підтримала ініціативу та приєдналася до програми УЄФА «Капітани змін». У нас уже є певні успіхи, й впевнений, що цю програму ми будемо реалізовувати в обласних федераціях футболу. Своїм досвідом ви демонструєте, як потрібно любити спорт, як можна перемогти себе та труднощі на шляху до мети», - звернувся до присутніх перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.

Як відзначила виконавчий директор Національної асамблеї інвалідів України Наталія Скрипка, співпраця між НАІУ і CAFE розпочалася ще чотири роки тому – у 2011-му, коли Україна готувалася прийняти Євро-2012. «Дуже багато вже було зроблено, і низка нових проектів ще буде втілена в життя. Адже футбол – один з тих видів спорту, який може продемонструвати рівні можливості для всіх без винятку спортсменів та тренерів. Сьогоднішній турнір – прекрасна ілюстрація цієї тези».

Під час нагородження переможців було підписано Меморандум про співпрацю ФФУ з Центром доступу до футболу в Європі, згідно з яким вже у найближчому майбутньому людей з обмеженими фізичними можливостями забезпечать більш комфортними умовами для відвідування та перегляду футбольних матчів.

«Ми дуже раді, що Меморандум про співпрацю між ФФУ і CAFÉ нарешті підписано. Це дасть можливість обом організаціям рухатися в одному напрямку і досягати спільної мети – зробити футбол доступним для всіх», - зауважив координатор проектів Центру доступу до футболу у Європі Олександр Остапа.



Published 07/12/2015