Перший Тиждень дій CAFE – «Футбол для всіх, доступ для всіх» проходив в Польщі та Україні з 13 по 21 квітня 2013 року.

В рамках даної ініціативи, яка проходила за підтримки керівних футбольних органів в регіоні, футбольним клубам та групам вболівальників було запропоновано провести заходи, спрямовані на те, щоб звернути увагу громадськості до питання доступності футболу для вболівальників з обмеженими можливостями. Крім того, у клубів була можливість розказати про ті доступні зручності та послуги, які надаються в ігрові дні на їхніх стадіонах. Заходи проходили на футбольних аренах Польщі та України.

В Україні Тиждень дій CAFE «Футбол для всіх, доступ для всіх» отримав повну підтримку Прем'єр-ліги. Даній кампанії були присвячені матчі 25 туру (20-21 квітня). Всі 8 матчів уїк-енду починалися з певної передматчевої церемонії: обидві команди та арбітри виходили на поле в футболках з логотипом CAFE (загальна кількість футболок - 280), а шикування та вітання гравців відбувалися на фоні банеру Тижня дій CAFE. Перед початком матчу на стадіоні зачитувався текст в підтримку Тижня дій CAFE, а на клубних сайтах та в програмках також було розміщено матеріали, присвячені даній акції. Відео-ролик CAFE «Футбол для всіх, доступ для всіх» транслювався на екранах стадіонів, де це було технічно можливо. Передматчеві церемонії пройшли на стадіонах футбольних клубів «Іллічівець» Маріуполь, «Металург» Запоріжжя, «Металург» Донецьк, «Зоря» Луганськ, «Таврія» Сімферополь, «Металіст» Харків, «Дніпро» Дніпропетровськ та «Арсенал» Київ. В них взяли участь всі 16 клубів Прем'єр-ліги. Кожна церемонія транслювалася на національному телебаченні, всі відео також можна подивитися на каналі CAFE в YouTube.

Крім того, схожа церемонія проходила і на стадіоні ФК «Карпати» Львів під час їхнього домашнього поєдинку проти ФК «Динамо» Київ тижнем раніше. ФК «Карпати» Львів та ФК «Металіст» Харків ввели послугу аудіо-описового коментаря за допомогою обладнання, яке їм подарував Центр доступу до футболу в Європі в рамках проекту надбання УЄФА ЄВРО-2012. ФК «Ворскла», ФК «Чорноморець» та ФК «Шахтар» також організували додаткові акції: інформація в програмці матчу, демонстрація відео-ролику на екранах стадіону, екскурсія по стадіону та клубному музею для своїх вболівальників з обмеженими можливостями та інтерв'ю з фанами.

Ми були дуже раді тому, як зацікавлені сторони відреагували на нашу пропозицію, і в нашому звіті Ви зможете знайти більш детальну інформацію про всі заходи та про ту підтримку, яку ми отримали на локальному рівні.

Якщо Ви бажаєте переглянути повний звіт Тижня дій CAFE 2013 – «Футбол для всіх, доступ для всіх», будь ласка, натисніть тут.



Published 24/06/2013