Meld een gehandicaptenhaatincident in het voetbal

Wat kan ik melden?

Gehandicaptenhaatincidenten kunnen het volgende omvatten: intimidatie, verbaal geweld, pesten, fysiek geweld, bedreigingen, online misbruik, scheldwoorden, diefstal of beschadiging van eigendom.

Op de CAFE-website kunt u meer te weten komen over gehandicaptenhaat en wat u kunt melden.

Wat gebeurt er met mijn melding?

Alle meldingen worden door CAFE geregistreerd en anoniem toegevoegd aan onze jaarlijkse incidentenrapportage. Ze worden ook gedeeld met het Fare-network, dat alle vormen van discriminatie in het Europese voetbal registreert in maandelijkse incidentenlijsten.

CAFE stuurt meldingen namens u door naar relevante clubs of nationale bonden. Afhankelijk van de plaats van de wedstrijd of de competitie worden sommige meldingen ook doorgestuurd naar het Fare-network, dat als derde partij rapporteert aan de UEFA en de FIFA, of het Level Playing Field, dat werkzaam is in Engeland en Wales. Alle incidenten van meervoudige discriminatie worden doorverwezen naar het Fare-network en worden zowel door CAFE als het Fare-network gevolgd.

CAFE kan meldingen niet doorverwijzen naar de politie of andere autoriteiten die niet aan het voetbal verbonden zijn. U wordt sterk aangeraden om alle incidenten ook te melden bij de lokale politie.

Details van het incident

Over u (optioneel)

Door dit formulier in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de incidentgegevens anoniem worden toegevoegd aan de CAFE-incidentenlijst. U gaat er ook mee akkoord dat uw melding wordt doorgestuurd naar clubs, nationale bonden, de UEFA, de FIFA, het Fare-network of Level Playing Field, waar relevant.

CAFE zal uw persoonlijke gegevens niet delen met derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Uw deelname is volledig vrijwillig en alle reacties worden veilig opgeslagen.

In toekomstige publicaties is geen enkele opmerking of detail op u terug te voeren en er worden geen namen gepubliceerd.

Als u meer wilt weten over hoe CAFE uw gegevens verwerkt, neem dan contact met ons op via email [email protected] of telefoon +44 (0)203 355 9867.

Hartelijk dank voor het melden van dit incident bij CAFE. U krijgt binnen 5 werkdagen een reactie van het CAFE-team.