Το CAFE, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη μιας παγκύπριας έρευνας ως μέρος ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος, με στόχο να κατανοήσει περαιτέρω τις εμπειρίες των κυπρίων φίλων του ποδοσφαίρου με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης ή άλλη δυσκολία. Το CAFE πιστεύει ότι η παρουσία ατόμων σε ζωντανό ποδοσφαιρικό αγώνα προσφέρει εμπειρίες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή ενός ανθρώπου και όλοι πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση σε αυτές.

Το όραμά μας είναι ένας κόσμος όπου τα άτομα με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης ή άλλες δυσκολίες να αποτελούν βασικό μέρος του παγκόσμιου αθλητικού τοπίου, ως οπαδοί, εργαζόμενοι, εθελοντές και ηγέτες, διασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες να συνεισφέρουν σε ένα προσβάσιμο και φιλόξενο περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς.

Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΚ και το The Football Project, προσκαλούμε άτομα με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία από όλη την Κύπρο να συμμετάσχουν σε αυτό το ερευνητικό έργο.

Λάβετε μέρος στην έρευνα

Είμαστε πολύ πρόθυμοι να ακούσουμε από φιλάθλους - οπαδούς με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης ή άλλες δυσκολίες για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις εμπειρίες τους από την παρουσία τους σε γήπεδα σε όλη τη χώρα. Ενθαρρύνουμε, επίσης, τα άτομα με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία που επιθυμούν να γίνουν φίλοι του αθλήματος να μοιραστούν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, σχετικά με τα εμπόδια που τους δυσκολεύουν να παρευρεθούν ζωντανά αγώνες.

Ο ΟΠΑΚ είναι μια ΜΚΟ που εργάζεται για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία στην Κύπρο ως συμμετέχοντες και ως θεατές.

Το the football project στοχεύει στην αξιοποίηση της μοναδικής δύναμης του ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών ζητημάτων σε πόλεις και σε κοινότητες σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το CAFE θα καλωσορίσει τις απαντήσεις από άτομα με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία από όλη την Κύπρο, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να εργαστούμε για ένα παιχνίδι που θα είναι προσβάσιμο και φιλόξενο σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Η Έρευνα αποτελείται από πέντε ενότητες και θα χρειαστεί περίπου 15 - 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Μια εναλλακτική έκδοση του εγγράφου σε έντυπη μορφή είναι επίσης διαθέσιμη. Ελπίζουμε να έχουμε μια ευανάγνωστη έκδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας διαθέσιμη τον Μάρτιο.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε υποστήριξη για τη συμπλήρωση της έρευνας, στείλτε email στην Amy Wilson (Fan Liaison, Access and Administration Officer του CAFE), ή τηλεφωνήστε στο +44 (0) 208 065 5108. Εάν επιθυμείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας στα ελληνικά, επικοινωνήστε με τον/την Κ. Σκαρλάτου Νικολέτα στο ΟΠΑΚ. Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] ή να καλέσετε το +357 22496494, επέκταση 6

Το τηλεφωνικό κέντρο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό:

Δευτέρα με Παρασκευή μεταξύ 08:15 και 14:00 (ώρα Κύπρου)