Oprichter en directeur van CAFE, Joyce Cook, heeft een nieuwe functie aanvaard bij de FIFA, waar ze Hoofd Aangesloten Bonden wordt.

Joyce heeft CAFE opgericht in 2009 toen de UEFA de Monacoprijs beschikbaar stelde voor de oprichting van een Europese NGO voor de verbetering van de toegang tot en inclusie in het voetbal voor mensen met een beperking.

In haar zeven jaar bij CAFE heeft Joyce toegang en inclusie stevig op de agenda van het Europese voetbal gezet; ze is als directeur betrokken geweest bij een groot aantal succesverhalen waaronder de publicatie van Toegang voor Iedereen – de Gids met goede voorbeelden van de UEFA & CAFE over het toegankelijk maken van stadions en een goede ervaring te bieden op de wedstrijddag, het mooie resultaat van verbeterde toegankelijkheid na UEFA EURO 2012 in Polen en de Oekraïne en de opname van een functionaris die zich inzet voor  de toegang voor mensen met een beperking in de criteria van de UEFA voor clublicenties en financiële 'fair play'.

Bij de aankondiging van de nieuwe positie van Joyce werd in het persbericht vermeld dat “Joyce zich heeft bewezen in het ontwikkelen en aanbieden van verreikende en duurzame projecten op het gebied van diversiteit en inclusie, zowel op nationaal als op internationaal niveau, en dat ze beschikt over een brede kennis van structuren in het voetbal en het bestuur ervan. Ze is de oprichter en directeur van het Centrum voor Toegang tot voetbal in Europa (CAFE) en wordt internationaal gezien als deskundig adviseur voor toegankelijke stadions en gebouwde omgevingen voor sportevenementen en diensten, waaronder de handleidingen die FIFA en UEFA voor hun topevenementen hebben ontwikkeld.”

De functie van Joyce is tot stand gekomen als onderdeel van de herstructurering van het bestuur van de FIFA en houdt de realisatie in van een hoofddoel uit de onlangs vastgestelde visie van de FIFA: investeren in de ontwikkeling van voetbal door de 211 leden van de FIFA onder de vlag van het Programma FIFA Vooruit.

Joyce verhuist voor haar functie naar Zurich en wij zijn heel blij dat Joanna Deagle haar positie als directeur van CAFE wil overnemen. Joanna is in november 2014 als Senior Manager – contactpersoon voor fans & projectontwikkeling – in dienst gekomen.

Wij twijfelen er niet aan dat u achter ons staat om Joyce veel succes te wensen in haar nieuwe functie. Gefeliciteerd Joyce!

Ga voor meer informatie naar FIFA.com.Published 13/10/2016