Op 9 januari heeft CAFE overleg gevoerd met MIVA United en de KNVB over de ervaringen van gehandicapte voetbalfans in Nederland.

MIVA United is de nationale groep voor gehandicapte supporters in Nederland. Deze groep werkt aan het verbeteren van toegang en inclusie voor alle Nederlandse fans met een handicap. President Johan ten Hoove van MIVA United was aanwezig, samen met MIVA United-leden Raymond Klaassen en Heike ten Hoove.

Jan Bluyssen, competitiecoördinator van de KNVB, had samen met directeur Joana Deagle en fanvertegenwoordiger Amy Wilson de bijeenkomst georganiseerd.

Het doel van de bijeenkomst was om de ontwikkeling van MIVA United te bespreken als een nationale vereniging voor gehandicapte supporters en hoe de KNVB en CAFE de toekomstige ontwikkeling van de groep verder kan ondersteunen.

Tijdens de bijeenkomst werden allerlei onderwerpen besproken, waaronder toegankelijkheid bij clubs en hoe teams en hun gehandicapte fans in het hele land kunnen worden bereikt. MIVA United wil de groep graag uitbreiden en meer Nederlandse fans met een handicap vertegenwoordigen.

Tijdens de bijeenkomst werden diverse suggesties besproken over hoe MIVA United meer aandacht kon krijgen voor haar werk en hoe de naamsbekendheid van de groep verder kon worden vergroot. Een voorbeeld was het bijwonen van evenementen voor supporters georganiseerd door de KNVB en een betere aanwezigheid op sociale media.

CAFE bood ook aan om nieuwsberichten van MIVA te promoten en te delen met het netwerk van CAFE via de website en sociale media.

CAFE wil Jan graag bedanken voor het organiseren van deze bijeenkomst en de leden van MIVA United voor hun deelname. We kijken uit naar onze nauwe samenwerking in de komende maanden.                 

Iedereen die op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws van MIVA United, kan de organisatie volgen op Twitter via @MIVAUnited.

Op zoek naar meer informatie over het oprichten van een groep voor gehandicapte supporters of over hoe CAFE een bestaande groep kan ondersteunen? Neem dan telefonisch contact op met CAFE via: +44(0)208 065 5108, of via e-mail: [email protected].Published 20/01/2017