CAFE запустив опитування з метою кращого розуміння того, як себе почувають люди з неявними обмеженими можливостями під час типового матчу та вирішення деяких проблем, з якими вони стикаються під час відвідування футбольних матчів.

З 2009 року CAFE співпрацює з ключовими організаціями з метою покращення доступу людей з обмеженими можливостями до футболу.

Сьогодні в світі нараховується більше мільярда інвалідів, які становлять найбільшу групу меншин у світі, але, в той же час, одну з найбільш недостатньо представлених у суспільстві.

Розуміння інвалідності громадою часто зосереджене на явних обмежених фізичних можливостях та усуненні фізичних бар'єрів у суспільстві, які ефективно «обмежуть фізичні можливості» людей. З подальшим розвитком доступних послуг, таких як сенсорні зали для перегляду, відбулися деякі перспективні зміни, які допоможуть зробити футбольні матчі доступними для всіх вболівальників із різними обмеженнями.

У жовтні 2019 року CAFE сформував робочу групу фахівців, яка представляє багато різних типів неявних обмежених можливостей. Група має намір створити спеціальні настанови для ключових футбольних організацій, до яких вони мають звертатися та вивчати інформацію. Також група фахівців розробила дане опитування разом із CAFE.

Метою даного опитування є з'ясування того, які доступні послуги та засоби для проведення матчів будуть корисними для людей із обмеженими можливостями, а також для виявлення будь-яких інших перешкод в ході проведення матчів, з якими стикаються люди з обмеженими можливостями, та для розгляду відповідних і найбільш вигідних категорій квитків і місць.

Неявні обмежені можливості — це широке узагальнююче поняття, яке може охоплювати багатьох людей із обмеженими можливостями. Зокрема, крім іншого, воно може означати наступне:

  • людей із обмеженими розумовими можливостями та труднощами у навчанні.
  • людей із нервовими розладами, наприклад, з аутизмом, порушенням сенсорної інтеграції, СДУГ, синдромом Туретта, дислексією, диспраксією.
  • людей із неврологічними розладами, наприклад, деменцією, епілепсією, розсіяним склерозом.
  • людей із проблемами психічного здоров'я, наприклад, депресією, біполярним розладом, шизофренією.
  • людей із довготривалими розладами здоров'я.
  • інших людей, які не мають явних обмежень / людей із довготривалими розладами здоров'я, наприклад ендометріозом, запальним захворюванням кишечника, діабетом, хронічним болем, ревматоїдним артритом, розладами дихання / серця.

Важливо також підкреслити, що все більша кількість людей має кілька обмежених можливостей, які також можуть включати неявні обмежені можливості. Наприклад, інвалід-візочник або особа з обмеженою рухливістю, яка хвора на деменцію, будуть мати різні перешкоди, залежно від своїх потреб.

Наукова співробітниця CAFE Ізобель Робінс (Isobel Robins), яка керує науковим проектом, зазначила: «CAFE спрямований на надання доступу та залучення людей із обмеженими можливостями, а також на роботу над проектом із залучення людей із неявними обмеженими можливостями. Робоча група фахівців гратиме важливу роль у нашій подальшій роботі в цій сфері».

Якщо Ви вважаєте себе особою із неявними обмеженими можливостями або Ви є компаньйоном для особи з неявними обмеженими можливостями, прийміть участь у опитуванні.

Якщо Ви не є носіїм англійської мови, пройдіть опитування на Вашій рідній мові.

Опитування триватиме до 18:00 за середньоєвропейським часом 15 Червень 2020 року.

Щоб дізнатись більше про членів робочої групи фахівців з неявних фізичних обмежень, натисніть тут.

CAFE також опублікував інтерв'ю з молодим уболівальником з неявними фізичними обмеженнями та його батьком, які обговорювали власний досвід та загальні бар'єри, що виникають під час відвідування матчу на стадіоні.

У разі виникнення запитань щодо опитування або робочої групи фахівців, будь ласка, зверніться до CAFE за електронною адресою: [email protected] або зателефонуйте за номером: +44(0)208 065 5108.

 


 

Хто може пройти опитування?

Це опитування призначене для тих, хто має неявні фізичні обмеження / довгострокові проблеми зі здоров'ям, включно з людьми з нестійким або мінливим станом, та тих, хто також має видиму інвалідність або інвалідність з особливими фізичними потребами щодо доступу.

Ви також можете пройти це опитування, якщо є особою, яка має певне розуміння бар'єрів, з якими стикаються люди з неявними фізичними обмеженнями. Наприклад, ви супроводжуєте інваліда до змагань, є його особистим помічником або співробітником служби підтримки, або його партнером, членом сім'ї або близьким другом. Однак просимо вас спершу підтримати людину з обмеженнями у намаганні відповісти на опитування самостійно.

Для участі у цьому опитуванні не обов'язково бути футбольним уболівальником.

 

Яким чином можна взяти участь у опитуванні?

Будь-ласка, відповідайте на опитування, маючи на увазі будь-які потенційні бар'єри, з якими ви чи людина, від чиєї особи ви відповідаєте, могли зіткнутися під час відвідування футбольних матчів. 

Відповіді на опитування зберігаються через файли cookie. Ви можете розпочати опитування та повернутися до нього пізніше, використовуючи той самий пристрій та браузер. Якщо ви вимкнули/видалили файли cookie або використовуєте інший пристрій, ваші відповіді не буде збережено.

Відповідь на всі питання, відмічені зірочкою, є обов'язковою.

Доданий глосарій можна знайти тут або натиснувши слова з гіперпосиланнями в опитуванні.

Ваша участь у цьому опитуванні є добровільною. Будь-яка зібрана особиста інформація залишатиметься конфіденційною.



Альтернативні формати та особи, що не володіють англійською мовою:

Ви можете завантажити опитування та перекласти його в форматі Word.
або налаштувати до ваших вимог доступу тут: https://www.cafefootball.eu/Handlers/Download.ashx?IDMF=89528a81-5d47-41f9-b59b-b56ba08f303c.

Інші альтернативні формати доступні за запитом.

За потреби опитування можна пройти телефоном.

Опитування складено англійською мовою, але ви можете відповідати рідною мовою.

 

Що робитиме Центр досяжності футболу в Європі (CAFE) з результатами опитування?

Результати цього опитування допоможуть CAFE створити структуру для вивчення та надання рекомендацій щодо потреб людей з обмеженими фізичними можливостями, до якої можна звертатися за консультаціями зацікавленим сторонам в галузі футболу.

CAFE прагне опублікувати результати Опитування вболівальників з неявними фізичними обмеженнями у вересні 2020 року.