Het is CAFE een genoegen de benoeming mee te delen van een nieuwe directeur en bestuurder van CAFE en vicevoorzitter van Level Playing Field: David Davies OBE.

David Davies OBE is 13 (vaak) turbulente jaren als executive director in dienst geweest van de Engelse voetbalbond, tot aan zijn pensioen in 2006. Hij heeft nauw samengewerkt met coaches van het Engelse voetbalteam Terry Venables, Glenn Hoddle, Kevin Keegan en Sven Goran Eriksson en is een bekende naam in voetballand, zowel in Groot-Brittannië als daarbuiten. Daarnaast heeft hij diverse functies bekleed bij de UEFA en de FIFA. In 2010 was hij Senior Advisor van de CEO van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika, dhr. Danny Jordaan.

Tegenwoordig is David sport- en mediaconsulent, zowel binnen als buiten de voetbalwereld, en heeft hij onder anderen met Lord Sebastian Coe samengewerkt aan de internationale nalatenschap van de Olympische en Paralympische Spelen in 2012 in Londen, waar hij zich sterk voor maakte. Daarnaast was hij een van de oprichters van 'Kick It Out', een campagne tegen racisme.

In het begin van zijn carrière werkte Davies als presentator/correspondent bij BBC Television. Tegenwoordig is hij regelmatig te zien en te horen in tv- en radioprogramma's. In 2006 werd hij opgenomen in de Orde van het Britse Rijk (OBE) voor zijn verdiensten op het gebied van sport.

Bij de bekendmaking van Davies' benoemingen bij CAFE en LPF zei David Bernstein, voorzitter van CAFE en LPF, het volgende: "David is een geweldige aanwinst voor beide organisaties, met name bij het belichten van de vele problemen waar gehandicapte fans mee te maken hebben. Hij wordt wereldwijd enorm gerespecteerd binnen het voetbal, de sport en de media. Zijn kennis en ervaring zijn van onschatbare waarde bij wat wij doen: voor eerlijke en goede voorzieningen zorgen voor gehandicapten die sportwedstrijden willen meemaken. We heten David van harte welkom in het team."

David Davies OBE: "Ik voel me vereerd dat ik ben uitgenodigd voor deze organisaties te komen werken. Ik heb al lange tijd veel bewondering voor wat zij doen. Gehandicapten hebben recht op alles wat met sport te maken heeft, ook dingen waar anderen misschien niet eens bij stil staan. Dat kan alleen als echt niets en niemand wordt uitgesloten en beperkt. Ik kijk er erg naar uit mijn bijdrage te leveren."

David gaat samenwerken met voorzitter David Bernstein CBE en de raad van bestuur van CAFE, met Lords Faulkner en Rosser.Published 24/10/2014