30-31 жовтня 2015 на стадіоні «Стад де Франс» у Сен-Дені пройшла друга конференція Центру доступу до футболу у Європі.

На конференції зустрілися найвідоміші діячі в області футболу, обмежених можливостей і рівності людей, а також проектування стадіонів. Вони обговорили шляхи вирішення загальної задачі - поліпшити доступ вболівальників з обмеженими фізичними можливостями до перегляду футбольних матчів, і підвищити їх залученість у світ цього спорту.

Україна на конференції представляли представники з Києва, Дніпропетровська, Харкова та Сум. Крім уболівальників з інвалідністю, в обговоренні серйозних тем взяли участь Наталія Скрипка, виконавчий директор Національної асамблеї інвалідів України, Юрій Титаренко, президент Асоціації футболу інвалідів України, Любомир Покотило, аудіо-описовий коментатор НСК «Олімпійський», Тетяна Глущенко, координатор соціальних проектів ФК «Металіст».

Українські делегати стали учасниками панелей, на яких обговорювалися: досвід роботи аудіо-описових коментаторів в Україні, спадщина проекту УЄФА ЄВРО-2012 «Футбол без обмежень», результати нового європейського проекту УЄФА «Капітани змін», Тиждень дій CAFE в Україні та Польщі.

Головна мета CAFE - зробити європейський футбол доступним для всіх людей з обмеженими фізичними можливостями. Досягти цього можна, покращуючи інфраструктуру стадіонів і надаючи спеціальні послуги глядачам з фізичними обмеженнями, а також сприяючи залученню людей з обмеженими можливостями у світ футболу і підвищуючи рівень усвідомленості суспільства щодо їхніх потреб.



Published 04/11/2015