КАФЕ святкує успішний 2017 рік, протягом якого ми розробили та здійснили низку ключових проектів. 2017 рік добігає кінця, і ми згадуємо найгучніші опубліковані новини року.  

УЄФА та КАФЕ публікують Довідник для відповідальних з питань доступу для людей з обмеженими можливостями

Одним із значних досягнень року стала публікація довідника відповідальних з питання інвалідності УЄФА та КАФЕ.

Довідник, який було видано у вересні, окреслює низку ключових обов'язків, якими має опіклуватися представник клубу з питання інвалідності, аби покращити доступ та прийняття до клубу. Він надає корисні поради та розповідає про представників з питання інвалідності, що працюють  у клубах УЄФА,  які власною працею демонструють своє важливе значення та потенційний вплив заради забезпечення неупередженого ставлення до людей. 

Цей документ є частиною постійної роботи КАФЕ у запровадженні статті 35bis УЄФА ліцензування клубів і правил чесної гри, вимагаючи клуби призначати уповноваженого представника клубу з питання інвалідності.

Довідник можна завантажити англійською, французькою, німецькою  та російською  мовами, і він рекомендований до обов'язкового прочитання Національним Асоціаціям, клубам, представникам клубів з питання інвалідності та вболівальникам з обмеженими можливостями. Висловлюємо найщирішу подяку УЄФА за їх величезну підтримку нашого питання.

Сприяння організації доступу та залучення в Росії попереду Чемпіонату світу з футболу ФІФА в 2018 році

Оскільки чемпіонат світу 2018 року швидко наближається, КАФЕ наполегливо працює протягом усього року аби надати змогу вболівальникам з обмеженими можливостями насолоджуватися іграми на стадіонах у Росії та допомогти їм отримати незабутні враження та тепле неупереджене ставлення протягом чемпіонату. 

КАФЕ співпрацює з ФІФА аби запровадити свою російську консультативну робочу групу (РКРГ). Ця група складається з неприбуткових організацій інвалідів та основних партнерів Чемпіонату світу з футболу в Росії, і сприяє обміну досвідом та інформацією, а також запровадженням нових ініціатив. 

КАФЕ також надавала підтримку під час проведення Кубку Конфедерацій ФІФА 2017 влітку в Росії. Ми опублікували Довідник доступу для глядачів для кожного міста, де проводитимуться матчі, з важливою інформацією про стадіони, громадський транспорт, аеропорти та послуги у день ігор. КАФЕ також взяла участь у медіа-турі стадіону Казань, освітлюючи доступні зручності та послуги, які надаються на стадіоні. 

Ми вже є свідками значних покращень у Росії з підвищенням обізнаності навколо доступу та залучення, а також підвищеної кількості вболівальників з обмеженими можливостями, які приходять на матчі. Протягом матчу Росія проти Аргентини, який нещодавно відбувся на стадіоні "Лужники", – основним місцем проведення фіналу Чемпіонату світу з футболу ФІФА у 2018 році, – понад 1200 людей з обмеженими можливостями надали заявки на квитки. 580 інвалідів та їхніх супутників були присутніми під час гри, що становить значне зростання у порівнянні з попередніми подіями. 

Тижнева акція КАФЕ -- футбол для всіх із доступом для всіх!

Цього року тижнева акція КАФЕ відбулася 4-12 березня 2017, із рекордною кількістю у 20 країн-учасниць.

Уперше до нас приєднався Макс доступ – офіційний маскот тижневої акції КАФЕ. Макс -- це молодий уболівальник із частковим порушенням зору, який допомогає нам у проведенні мероприємств під егідою футбол для всіх із доступом для всіх.

Тижневу акцію КАФЕ було урочисто розпочато під час церемонії напередодні матчу, який приймав ФК Барселона. До молодих уболівальників з обмеженими можливостями на футбольному полі приєдналися Ліонель Мессі, Луїс Суарез і решта команди Барселона для спільної світлини на фоні банеру тижневої акції КАФЕ. Цю акцію було також презентовано величезному натовпові чисельністю до 90000 вболівальників, що супроводжувалося рекламою тижневої акції КАФЕ на екранах стадіону.

Окрім цього, КАФЕ разом із футбольної асоціацією Мальта FA, провів семінар з питань інвалідності, під час якого було запропоновано заняття щодо залучення людей з інвалідністю, етикету та оцінки низки стадіонів.

Інші країни, які беруть участь Вірменія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Кіпр, Англія, Естонія, Франція, Македонія, Німеччина, Нідерланди, Північна Ірландія, Польща, Росія, Шотландія, Швейцарія, Україна та Уельс, із подальшими заходами, що відбуваються в інших клубах в Іспанії, а також святкування тижневої акції КАФЕ у Канаді.

Цього року тижнева акція КАФЕ стала найбільшою на сьогоднішній день, і ми з нетерпінням чекаємо святкування події Футбол для всіх із доступом для всіх у ще більшої кількості країн наступного року. Тижнева акція КАФЕ 2018 проходитиме 3-11 березня, і ми запрошуємо вас долучитися до цієї події!

Підтримуючи фінал турніру УЄФА у Стокгольмі та Кардіффі

Як і в минулому, КАФЕ працює в тісному контакті з нашим партнерами з УЄФА аби забезпечити доступ на фінальні матчі цього року.

КАФЕ розробила довідники для вболівальників з обмеженими можливостями для Фіналу Ліги чемпіонів УЄФА в Кардіффі і європейського фіналу Ліги УЄФА у Стокгольмі, а також консультувала з поліпшення доступу в обох місцях під час планування проведення матчів.

Окрім цього, КАФЕ надавала консультації стосовно доступу під час супер кубоку УЄФА 2017 у Скоп'є, де умови відвідування матчів для вболівальників з обмеженими можливостями значно покращилися.

КАФЕ підтримує міцний зв'язок з УЄФА і планує знову надавати консультації під час фінальних ігор 2018 року в Києві, Ліоні та Таллінні. КАФЕ також розширює власні послуги і вперше планує розробку довідника доступу для вболівальників з обмеженими можливостями під час проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА для жінок.

Надання прав і можливостей для вболівальників із обмеженими можливостями по всій Європі

Одним із основних завдань КАФЕ є підтримка надання прав людям з обмеженими можливостями по всій Європі завдяки потужній силі футболу.

Один із можливих засобів такої підтримки є сприяння створенню та розвиткові груп або асоціацій (DSA) вболівальників з обмеженими можливостями. Такі групи під керівництвом саме людей з обмеженими можливостями здатні представляти інтереси таких самих уболівальників, як і вони самі, а також тісно співпрацювати зі своїми місцевими клубами та національними асоціаціями задля поліпшення доступу.

Аби підтримувати це й надалі КАФЕ розробила інформаційний пакет DSA з тематичними дослідженнями та практичними порадами про те, яким чином створити таку групу.

Ми також запрошуємо вболівальників із обмеженими можливостями поділитися власним досвідом, який вони отримали під час матчів, і з цією метою ми розробили анкету зворотнього зв'язку про день матчу. Уболівальники з обмеженими можливостями та їхні прихильники так само матимуть змогу висловлюти власні думки за допомогою чату ПОДІЛИСЯ ВЛАСНОЮ ДУМКОЮ на сторінці веб-сайту КАФЕ, але анкета зворотного зв'язку про день матчу дозволяє залишити більш детальний відгук про свої враження.

Цей зворотній зв'язок є корисним не тільки для КАФЕ, але й для УЄФА, а також наших партнерів та інших уболівальників з обмеженими можливостями, які планують прийти на матч на цьому стадіоні.

На початку наступного року ми плануємо розпочати нову кампанію 'Поділитися світлинами глядачів', заохочуючи вболівальників із обмеженимі можливостями розміщувати світлини з матчів на стадіоні під час перегляду вдома та на виїздних іграх. Більш детальну інформацію буде розміщено на сайті www.cafefootball.eu найближчим часом.

Вітаємо Естер і Йохена, які приєдналися до команди КАФЕ

Ми раді вітати двох нових членів команди КАФЕ у 2017 році.

Естер Джонз Рассел приєдналася до нас у лютому в якості спеціаліста з питань східно-європейського розвитку. Естер вільно володіє російською та чеською мовами, і сприяє зросту нашої роботи у цьому регіоні. Естер також підтримує регулярний зв'язок із нашими контактними представниками у Росії та надає підтримку в підготовчій роботі до чемпіонату світу з футболу ФІФА 2018. Вона швидко стала корисним членом нашої організації.

Йохен Кеммер став нашим новим менеджером проектів у липні; він у першу чергу займається розвитком значення та впливу представників з питання інвалідності. За короткий час роботи у КАФЕ Йохен зустрівся з багатьма національними асоціаціями задля запровадження позиції представників з питання інвалідності, а також задля роз'яснення переваг призначення людини, яка б відповідала за зв'язок із уболівальниками з обмеженими можливостями. Йохен володіє шістьома мовами і раніше працював не тільки у спортивних федераціях, але й у організаціях для людей з обмеженими можливостями, таким чином пропонуючи величезний досвід на користь команди.

Естер і Йохен стали цінними членами нашої невеликої, але відданої організації; вони сприяють розповсюдженню наших проектів у Європі. Вони обидва стали неодмінними гравцями нашої команди, і ми раді мати їх обох поміж нами!

Дивлячись уперед у 2018 рік – ще один визначний рік для КАФЕ

З багатьма величезними досягненнями, які відбулися цього року, ми з нетерпінням чекаємо початку 2018. Наступний рік буде дуже напруженим як для команди КАФЕ, так і для футболу загалом, із грандіозним відкриттям чемпіонату світу ФІФА 2018 року в червні.

Ми також продовжуємо роботу з нашими партнерами в УЄФА з метою розширення повноважень представників з питання інвалідності, забезпечення вболівальників з обмеженими можливостями довідниками з корисною інформацією щодо Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги чемпіонів жінок та фіналу Ліги Європи, а також готуємося до найграндіознішої події УЄФА ЄВРО, що відбудеться у 2020 році.

Ми готуємо дуже цікаві оголошення у новому році, у тому числі щодо розширення нашої роботи з питання аудіо коментаторського зв'язку та інформацію про нашу третю європейську конференцію Футбол для всіх із доступом для всіх!

Ми плануємо оголосити результати опитування вболівальників з обмеженими можливостями в січні, до того ж, КАФЕ продовжує надавати підтримку національним асоціаціям щодо збільшення можливості працевлаштування для людей з обмеженими можливостями в межах футболу.

Офіси КАФЕ будуть зачиненими з півдня за Гринвічем (з 13-ї години за центральноєвропейським часом) з п'ятниці 22 грудня. Ви знову відкриємося 2 січня 2018 року.

Усім своїм друзям, партнерським організаціям і зацікавленими особам ми бажаємо веселих Різдвяних свят та щасливого Нового Року!



Published 15/12/2017