29 травня в м.Загреб (Хорватія) пройшов захід, який організував регіональний молодіжно-інформаційний центр м. Рієка «UMKI».  Ця подія була присвячена презентації нового довідника ‘Power of Tolerance’ («Сила толерантності») проти всіх форм дискримінації в футболі.

На презентації зібралися всі зацікавлені сторони: УЄФА, Хорватська футбольна асоціація, Асоціація клубів Прем'єр-ліги, футбольні клуби, Хорватська асоціація «Футбольний Союз», Міністерство науки, освіти та спорту, Міністерство внутрішніх справ, Хорватська олімпійська асоціація, групи вболівальників та місцеві громадські організації. 

CAFE також був запрошений на цей захід як один з головних спікерів, оскільки внесок Центру доступу до футболу в Європі в цей довідник суттєвий: CAFE надав матеріали з практичних рішень для створення доступних стадіонів та гостинної атмосфери в ігрові дні.  

Директор з розвитку CAFE у Східній Європі Олена Карпухіна розповідала про важливість гарного доступу та інклюзивності всіх футбольних вболівальників, незалежно від їхньої національності, їхнього кольору шкіри, віку та обмеженості можливостей. Олена також презентувала практичний довідник УЄФА та CAFE «Открыто для всех» («Відкрито для всіх»), який вже перекладено на 13 мов (в тому числі, на хорватську).

Друга частина заходу була присвячена врученню нагород за внесок в боротьбу проти всіх видів дискримінації. Нагороди вручалися у двох категоріях – за колективні та індивідуальні досягнення. Перша нагорода дісталася ФК «Рієка» за їхню кампанію, спрямовану проти всіх видів дискримінації, а друга - Даріо Шимічу, президенту Хорватської асоціації «Футбольний Союз» за його зусилля в просуванні ідеї кращих стандартів в професійному футболі.

CAFE сподівається на подальшу плідну співпрацю з місцевими зацікавленими сторонами з покращення ситуації з футбольними вболівальниками з обмеженими можливостями та просування гарних практичних рішень з доступності в регіоні.



Published 31/05/2013